27-28 Nisan 2016 Tarihinde yapılan TEOG Sınavında 120 sorudan tamamına doğru cevap veren öğrencimiz ile röportaj.Cevap: Ben Ahmet DELEBAŞ. 20 Haziran 2002 Kayseri doğumluyum. Kayseri’nin Tomarza İlçesinin Cücün Köyünde yaşıyorum. Her türlü öğrenimimi Cücün İlk ve Orta Okulunda gördüm. Kayseri Fen Lisesine gitmeyi planlıyorum. Tomarza Cücün Ortaokulu 7. Sınıf öğrencilerimiz Merve ŞAHİN ve Zeynep Nur SARIDUMAN TEOG Sınavında 120 sorudan tamamını doğru cevaplayan öğrencimiz AHMET DELEBAŞ ile roportaj gerçekleştirdiler.
Soru: Gitmek istediğin lise hakkında bir bilgin var mı varsa kısaca bahseder misin? Cevap: Geçtiğimiz yıl 76 adet öğrenci aldığını biliyorum. Başarı durumu çok yüksek. Puanı 491 civarı. Yüzdelik dilimi ise 0,52’dir. Kayserinin Melikgazi ilçesinde güzel bir lise olduğunu biliyorum. Soru: Bu başarıyı nasıl elde ettin? Cevap: Gece 12’ye kadar ders çalışıyordum. Tabi sadece bu sene değil, geçmiş senelerde de hep sorumlu davranmıştım ve düzenli bir şekilde çalışma yapmıştım. Hocalarımın özverisinede çok teşekkür ediyorum. Tüm sınıfımızla çok özel ilgilendiler ve bu başarı geldi. Yorulduğum zamanlar oldu ancak hiç usanmadan çalışmaya devam ettim.Bu süreçte okul idaremiz, ilçe Milli eğitim Müdürümüz ve Kaymakamımız da sınıfımızı ziyaret ederek bizlerin motivasyonunu artırdılar.Hepsine çok teşekkür ediyorum.
Soru: Sence köy okulunda okumak avantaj mıdır yoksa dezavantaj mıdır? Cevap: Hem avantaj hem dezavantaj. Sınıf mevcudumuzun az olması sebebi ile öğretmenlerimiz bizlerle daha çok zaman ayırabiliyorlardı. Bu büyük bir avantajdı bizim için. Dezavantaj ise bazı imkanların kısıtlı olması.
Soru: Bu başarını neye borçlusun? Cevap: Hedefimdeki liseye gidebilmek için çook çalışmam gerekiyordu. Bu uğurda en başta televizyon izlemeyi bıraktım. Sevdiğim dizileri artık izlemiyordum. Planlı bir şekilde, öğretmenlerimin yönlendirmelerine harfien uydum ve sonunda bu başarı geldi.
Soru: Aklında yapacağına inandığın bir meslek var mı varsa ne olmayı düşünüyorsun? Cevap: TFF Başkanı olmak amaçlarım arasında.
Soru: Sana göre başarı için neler gereklidir? Cevap: Çalışmayı yaşam sitili haline getirmek. Fedakarlık etmek. Dersi daha eğlenceli hale getirmek. Akılda kalıcı yöntemler uygulamak, onu hayata uyarlamak.
Soru: Çalışmak tek başına başarı için yeterli midir? Cevap: Yeterli değildir. Tevekkül ve istek de önemlidir. Soru: Tüm soruları doğru cevapladığında neler hissettin? Cevap: İlk duyduğumda çok sevindim. Çok mutlu oldum kendimle gurur duydum. Heyecandan hastaladım. Sınav esnasında da biraz stresim oldu ve karın ağrısı yaşdım.
Soru: Bir alt sınıftaki öğrencilere neler tavsiye edersin? Cevap: Özgüven, moral, istek, pozitif düşünce, elinden geldiğinin en iyisini yapmak gibi özelliklerini geliştirmeliler. Ayrıca çok çalışmalarını tavsiye ederim.
Soru: Sana TEOG desem ne dersin? Cevap: İlk sınava tekrar girip yaptığım 4 yanlış soruyu düzeltmek gelir.
Soru: TEOG öncesi ve sonrası farklar oldu mu? Cevap: Oldu. İki TEOG arası sosyal faaliyetlerden uzaklaşmak zorunda kaldım. Tek odak noktam dersti. TEOG’tan sonra çeşitli sosyal aktivitelere katılmak istiyorum. TEOG acısı çıkartan aktiviteler.
Soru: Seni bu başarıya iten ya da kamçılayan nedenler var mı? Cevap: Var tabiki. İlk olarak Hedeflerime ulaşarak hem başarma hazzını yaşamak hemde okulum ve köyüm olan Cücün’ün adını duyurmak. Son olarak Okul Müdürümüz Mürsel ÇALIŞKAN, Matematik öğretimenimiz Ali Osman SEVGİLİ, İngilizce Öğretmenimiz Ezgi Burcu YILMAZ, Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Sedat GÖDE, Türkçe Öğretmenimiz Demet Efilti ve Fen Bilgisi Öğretmenimiz Tuncer Altıparmak’a çok teşekkür ederim. |